Flickr het nieuwe verkoopkanaal van….

flickr-logo11

Vanaf 2004 werd het mogelijk voor iedereen die fotografeerde om op Flickr je foto’s te etaleren. Er waren niet gek veel andere opties om veel foto’s te uploaden en te bekijken.

Foto’s konden gescheiden worden in sets van projecten, je kon bepalen hoe ze geplaatst werden etc. Er was een mogelijkheid om te liken,  mensen te volgen of bevriend met ze te raken en te zien hoe vaak je foto was bekeken. Er was de mogelijkheid mee te doen aan forums, groepen waar je aan deel kon nemen waar je met de leden kon sparren over de compositie of techniek van de foto’s. Ook kon je foto’s zoeken die met die specifieke camera waren geschoten, zodat de aankoop nogmaals goed overwogen kon worden.

Sinds 2008 heeft Flickr de mogelijkheid om video’s te plaatsen van maximaal 90 seconden, zodat ze wel mee kunnen in de verschuiving van foto naar video die plaats vind. Maar met de app van Flickr is het nog niet mogelijk om een videofilm op te nemen of up te loaden. Ik denk dat Flickr niet verdwijnt, wel denk ik dat Flickr langzaam een social media is geworden voor professionele- en hobbyfotografen die voornamelijk fotograferen met een ‘echte’ camera, niet een camera op de telefoon of tablet.

Ondanks dat Flickr nu een app heeft, waarbij je je vrienden kan volgen en foto’s kan maken met verschillende mooie filters denk ik dat Flickr altijd een plek zal zijn waarbij de techniek en het concept achter de foto heel erg belangrijk blijft.

Sinds mei 2013  hebben ze ervoor gezorgd dat de gebruikers sowieso 1 TB hebben om hun foto’s te plaatsen voor $49,99 kan je je account upgraden. Waarbij je geen last meer hebt van de advertenties. Voor $499 kan je je account upgraden naar 2TB, maar ik vraag me af of je dat nodig hebt. Kortom Flickr zorgt er wel voor dat we naar reclame blijven kijken, want geen enkel ander voordeel zit er vast aan die $49,99.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s