Ik ben een ontwerper en ik wil een online portfolio…

Als ontwerper is het vrij lastig om op te vallen op internet. Het zijn de verschillende platforms waar je op moet blijven posten en alles moet bij blijven houden. Natuurlijk heb je al een eigen website, maar er zijn meerdere plekken waar je werk kan posten zodat die website op gaat vallen. In deze blog zal ik 3 uiteenlopende sites bespreken waar je je werk kan plaatsen en wat de voordelen hiervan zijn.

Behance:
Dit is een soort combinatie van LinkedIn en een portfolio. Je kan werk toevoegen van jezelf, een profiel aanmaken en je werkervaring laten zien. Wat heel erg fijn is aan deze site is dat je de statistieken kan bekijken van wanneer je werk is bekeken. Ook kan je een website bouwen die gelinked is aan dit profiel en tegen betaling (als hij af is) online geplaatst kan worden. Zo heb je alles mooi bij elkaar.
Ik vind een groot voordeel van Behance dat je kan kijken naar andere profielen, mensen kan volgen en dat veel van de beelden ook te zien zijn op Pinterest en zo dus altijd weer je profiel gevonden kan worden.

Carbonmade:
Hier kan je je eigen portfolio gratis zelf online bouwen. Als hij er tof uit ziet kiezen zij hem uit om te laten zien op hun examples pagina.
Maak hem wel heel mooi want er staan al meer dan 754 duizend portfolio’s online. Per portfolio mogen er 5 projecten of 34 foto’s en een filmpje getoond worden.

http://clairealmon.carbonmade.com/

The Dieline:
Deze website bestaat sinds 2007 en was eigenlijk door Andrew Gibbs bedoeld als blog voor de allerbeste verpakkingen ter wereld. Uiteindelijk werd dit dé website om de beste verpakkingen te bekijken. Elk jaar reiken ze een prijsuit voor de allerbeste verpakkingen, hiervoor kan je je werk dus insturen. Leuk gegeven van deze site is dat ze bij sommige verpakkingen the before and after laten zien.

Schermafbeelding 2014-01-28 om 17.17.06

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s