Solliciteren op LinkedIn

Via mijn vrienden die al enige jaren ervaring hebben op de arbeidsmarkt, hoorde ik laatst dat LinkedIn de beste en nieuwste manier is van solliciteren. Met behulp van de online marketing tools LinkedIn, Twitter en bloggen kun je je profileren op het internet. Er zelfs een nieuwe baan mee krijgen.
LinkedIn heeft de usability er zo goed op aangepast dat je met de button ‘’Jobs’’ doorgestuurd wordt naar de vacature pagina. Wanneer je hierop drukt, krijg je een overzicht met vacatures. Deze vacatures worden gekoppeld aan jouw vakgebied of interesses. In mijn geval: marketing, communicatie, social media, market intelligence en online marketing. Je krijgt een overzicht met verschillende vacatures die misschien wel interessant zijn. In principe werkt het als een normale advertentie in de krant of bij een vacaturebank. Maar hoe zorg je ervoor dat bedrijven of recruiters jou benaderen?
Voor een goed vindbaar LinkedIn profiel moet je goed nadenken over de headline in LinkedIn.
Hier moet je het vakgebied in zetten waar je actief in bent of interesse in hebt. Om benaderd te worden door een recruiter is het van belang om de volgende zin in je headline te zetten: “Looking for a new job opportunity within the marketing field”. Of in het Nederlands ‘’zoekt werk als marketeer’’ .Het is natuurlijk wel van belang dat je CV, skills en expertise op LinkedIn up to date zijn en passen in het profiel van de beoogde baan en aanbevelingen van vorige werkgevers zorgen voor een extra pluspunt om een baan te krijgen.
Het is ook belangrijk om het LinkedIn profiel compleet te maken. Toevoegen van huidige baan, opleidingen ect. Hierdoor krijg je binnen LinkedIn een hogere ranking waardoor je beter vindbaar wordt voor bedrijven binnen LinkedIn en via Google.
Klik hier voor ervaringen van mensen die een baan via LinkedIn hebben gevonden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s