Tumblr

 

Het bedrijf dat sinds 2007 bestaat en werd over gekocht door Yahoo voor 1,1 miljard dollar in 2013 heet Tumblr.

Tumblr is een plek waar je kan bloggen en telt 167,9 miljoen verschillende blogs. Vaak zijn het niet lange blogberichten, maar juist hele korte teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten, filmpjes of gifs. Daarom valt Tumblr onder de noemer Microblogging.
Het is mogelijk om mensen te volgen, om te rebloggen, om te liken en contact te zoeken met elkaar.

De pagina’s zijn vaak ingedeeld als moodboards en staan bekend om hun karakteristieke willekeurige manier van indelen. Zo zijn sommige foto’s groot en andere klein. Ze veranderen van grote zodra er een nieuwe foto gepost word op het blog.

standing elements
Net als op Pinterest zien fotografen en vormgevers deze plek als inspiratiebron. Het gaat zelfs zo ver dat sommige fotografen niet eens meer de moeite nemen een website te maken, maar alleen gevonden kunnen worden op Tumblr. Waar hun beeld niet meer per onderwerp wordt bekeken, maar waarbij de sfeer van het geheel of de stijl meer telt dan het verhaal achter elke foto. Zo kan de klant in 1 opslag zien wie je precies bent of heb je een gratis website zoals Nicoline Rodenburg. Het leuke is dat de manier van posten zelfs nagedaan word in de officiële website zoals bijvoorbeeld die van fotograaf Aisha Zeijpveld.

Sinds 2012 worden er al advertentieruimtes verkocht op Tumblr die alleen de gebruikers zien op hun eigen dashboard waar ze de berichten kunnen posten. De kijker van het blog zal er geen last van hebben.

Vanaf mei 2013 verschenen er steeds meer berichten op internet dat jongeren hun Facebookaccount opzegden en een Tumblr account aanmaakten, vanwege de enorme hoeveelheid aan reclame. Ik ben heel erg benieuwd naar de plannen van Tumblr of ze meer reclame gaan plaatsen of het zo laten. Ik hou je op de hoogte!

Voor een marketeer of voor iemand uit de reclame branche kan er een voorbeeld worden genomen hoe een sommige fotografen zich profileren via Tumblr. Dit kan voor marketeer, die grote campagnes op zijn of haar naam heeft staan een manier zijn om een online portfolio aan te maken op Tumblr als online portfolio.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s