Google Plus concurrent van Facebook?

Google Plus concurrent van Facebook?

Sinds 2011 bestaat Google+ al. In Nederland begint het nu langzaam te groeien. Wordt Google+ het nieuwe Social network van de toekomst? Betekent dit het einde voor Facebook? Het is nog te vroeg om over deze vragen een uitspraak te doen, maar ik heb wel een belangrijk verschil gezien tussen Facebook en Google+.
Wat ik zelf het grootste verschil vind met Facebook: dat je bij Google+ zelf je vrienden gemakkelijk in verschillende groepen kan indelen.

Als we kijken naar Facebook heb je gewoon een lijst met je vrienden. Er kan geen onderscheid gemaakt worden. Bij Google+ krijg je te maken met ‘’kringen’’. Je kan je vrienden, familie of collegae indelen in verschillende kringen. Je kan dus zelf bepalen met wie je wat deelt. Dit is natuurlijk een belangrijk punt waar Google+ een voordeel heeft. Je wilt natuurlijk niet dat je baas of je moeder kan zien wat je in het weekend hebt uitgespookt; dit kan je niet voorkomen met Facebook.
Op het blog van E-difference wordt geschreven dat Google+ de gebruiker het gevoel moet geven dat bij hen je informatie veilig is “Bij ons is uw informatie veilig”.  Het wordt cruciaal voor Google+ om dit waar te maken.
Daarnaast is het van belang te weten wat het verdienmodel wordt van Google+. Bij Facebook komt het gros binnen via advertentie en het verder verkopen van persoonlijke informatie. Wat door de Facebook gebruiker als irritant wordt gezien. Google+ zie ik hetzelfde verdienmodel gebruiken. Ik denk dat Google+ de mogelijkheid heeft om veel beter te targetten dan Facebook. Google is in staat het internet te domineren met onder andere Google Adwords en Google Adsense.  In de Sparks stream van Google+ is er de mogelijkheid om advertenties te laten zien die passen bij de interesses van de  gebruiker.
Tot slot lijkt het een spannende strijd te worden tussen Facebook en Google+. Ik zelf zal het vooralsnog bij Facebook houden omdat het vertrouwd is. Maar ik ga zeker de ontwikkelingen van Google+ in de gaten houden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s