Instagram in real life

 

De Instagram gekte lijkt maar niet te verdwijnen. Het verbaast mij stiekem hoe een logo van een social media site zo’n icoon kan worden.
Het logo van Instagram bestaat uit de voorkant van een camera die vierkant is met een regenboogje erop, die waarschijnlijk afkomstig is van de oude Polaroid Land Camera 1000. Van poppetjes tot aan de Socialmatic, een nieuwe camera van Polaroid. Met deze camera kan je de foto’s direct kan delen via social media en/of direct kan printen vanuit de camera op een foto met plakrand. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de cakes en borden die zijn opgemaakt als het logo van Instagram.
Hier een klein overzicht van hoe fans van Instagram hun idool in het zonnetje zetten:

a6f999c2efc8496ae42319a52273fbf0

74bdd46176e2bbaf81e93729f79f3231

Sinds december 2013 is het niet alleen het logo wat gereproduceerd word in Nederland. Nu is de vormgeving van Instagram ook aan de beurt in het centrum van Utrecht om het nieuwe muziekcentrum te promoten door Heijmans.


Dit project was van origine niet van hun, maar gekopieerd van de kunstenaar Bruno Ribeiro. Hij hing vanaf augustus 2013 in Londen kartonnen borden op, op belangrijke locaties in Londen. Hierbij maakte hij gebruik van de vormgeving van Instagram en een kleurenfilter om ‘in het echt’ een instagram foto te maken. Al deze foto’s waren te zien op http://reallifeinstagram.com

tumblr_mrixsk963i1scyw7so1_1280

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s