Parkeerapp

Wie de boetes zat is voor het parkeren van de auto kan sinds een aantal jaar gebruik maken van de parkeerapps als Yellowbrick en Parkmobile.
Je parkeert de auto, opent de app op je telefoon en bekijkt of de code op het bord van het betaald parkeren overeenkomt met die van je telefoon. Start de parkeeractie totdat je weer terug komt. Super handig en je betaalt pas aan het eind van de maand.

Zowel Yellowbrick als Parkmobile maken gebruik van hetzelfde principe en de verschillen tussen de twee apps zitten in de kleine dingen.
Parkmobile vraagt 1 euro registratiekosten en Yellowbrick vraagt hiervoor 10 euro. Bij Yellowbrick krijg je overigens wel direct een parkeerkaart, bij Parkmobile kan je die optioneel kopen voor 5 euro.
Voor het gebruiken van de app betaal 25 cent bij Parkmobile en kan je een token kopen om ook in een garage te parkeren (ook eenmalig 5euro)
Bij Yellow Brick betaal je 32 cent in totaal per parkeeractie op straat of in de garage. Beide bieden ook abonnementen aan.
Het ligt aan de persoon en het gebruik van de parkeerapp voor welke men moet kiezen. Wel is zeker dat het telkens de kleine bedragen zijn, waar je uiteindelijk als gebruiker wel geld aan kwijt raakt. Maar je betaalt wel voor wat je gebruikt en niet meer. Daarnaast is het heel makkelijk om te zeggen dat je dat wel afrekent aan het eind van de maand. Dat gezegd, kies ik toch liever voor de factuur van mijn app, dan de boete van de gemeente.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s