Vine vs Instagram

Vine vs Instagram

Beide Twitter en Instagram zijn met de mogelijkheid gekomen om een filmpje te plaatsen op hun social media. De app die Twitter gebruikt heet Vine,  Instagram heeft geen nieuwe naam verzonnen, het is gewoon een extra optie in de app.

De belangrijkste verschillen zijn dat de filmpjes op Instagram 15 seconden duren en verschillende filters als optie heeft en dat Vine 6 seconden filmtijd heeft, geen filter, maar wel een loop. Deze loop werd bedacht omdat de 6 seconden wel dwong tot een kort en bondig filmpje, net als de teksten op Twitter met 140 tekens. In een interview met NPR, legt Vine co-founder Dom Hofmann uit waarom er een loop was toegevoegd. De makers van Vine vonden het namelijk jammer dat het filmpje door de 6 seconden wel te snel begon en eindigde. Door een loop toe te voegen, werd de anticlimax opgeheven en nu door velen als extra spelelement gezien.

6a3dae21ce072ad6955674704289e814

Ik denk dat de filmpjes die je kan vinden op Vine veel vlotter en creatiever zijn dan die van Instagram. De filters op Instagram zullen de filmpjes veel sneller helpen er mooi uit te laten zien, maar door de lengte niet dwingen tot een snel en vooral scherp verhaal. Vine heeft niet de mogelijkheid het filmpje er mooi uit te laten zien, waardoor het sneller opvalt als je filmpje echt crap is.

Ik ben een voorstander van Vine, omdat er creatief omgegaan moet worden met de maximale lengte van de film en de loop waarmee het getoond word. Ik denk dat Instagram filmpjes uiteindelijk alleen nog maar gebruikt zal worden door de kattenliefhebbers en ouders die lieve filmpjes willen posten van hun kinderen. Dat is niet erg, maar ik denk wel dat er een duidelijk verschil zit tussen de filmpjes van Vine en die van Instagram.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s