Advertenties pinnen voor inspiratie

Pinterest is een online prikbord waar mensen afbeeldingen of gifs op kunnen verzamelen. Waar Google kijkt naar de bestandsnaam van een afbeelding tijdens een zoekactie. Kunnen er op Pinterest afbeeldingen gezocht worden op naam, onderwerp of categorie in zowel de ‘pins’, ‘borden’ en op ‘pinners’. Uhm… wat bedoel je, vraag je je misschien af. Op Pinterest hebben de pinners een eigen taaltje. Ik zal even uitleggen hoe en wat.

Vroeger werden plaatjes vaak gekopieerd en in een map geschoven op de computer. Maar sinds de komst van Pinterest hoeft dit niet meer omdat deze site ervoor zorgt dat je beeld kan ‘pinnen’. De map op de computer is nu vervangen door een bord en de gekopieerde afbeeldingen heten nu pins. Eerst maak je een account aan. Vroeger moest je hiervoor uitgenodigd worden door een lid, maar tegenwoordig is het mogelijk om jezelf te registreren via email, Twitter of Facebook. Als er eenmaal een account is aangemaakt kan je een Pin It knop installeren in de menubalk. Met deze knop kom je op een aparte site waar alleen de foto’s te zien zijn van die webpagina, daar kan je het beeld selecteren en vervolgens een bord kiezen of aanmaken waar de afbeelding op moet staan. Voilà, het beeld is gepind op een bord.
De mensen die jou of een bord van jou volgen of die tijdens een zoekactie op jou pin terecht komen, kunnen een afbeelding ‘repinnen’. Dit houdt in dat de afbeelding ook op hun bord te zien is.

De social media site is ideaal voor o.a bloggers en creatieven, omdat de oorsprong van de afbeelding vaak te achterhalen is. Door op de afbeelding te klikken word je namelijk terug gelinkt naar de plek waar de foto voor het eerst gepind werd. Handig omdat de plek op internet van de afbeelding niet verloren gaat. Zo verliest niemand zijn copyrights en kunnen anderen toch geïnspireerd worden.
Omdat veel beelden worden nagemaakt of ter inspiratie dienen, gooien tegenwoordig veel fotografen en stylisten uit zichzelf beeld op Pinterest. In de hoop dat de mensen die hun borden volgen, de afbeeldingen repinnen. Als de afbeeldingen vaak gerepind en geliket worden, zijn ze een hit geworden op Pinterest en zullen ze meer volgers krijgen. Misschien dat er een opdrachtgever tussen zit en halen ze meer klussen binnen.

stylecookie

Dit is wat kleine bedrijfjes doen op Pinterest, maar sinds kort kunnen ook grotere bedrijven reclame maken op Pinterest. Dit doen ze niet met schreeuwende banners, maar met afbeeldingen waar onder staat dat het een advertentie is. Zo stoort het niet, maar zijn ze wel zichtbaar voor een groot publiek.

fa760e0ac19b6a6afe895755ce3b9dc5945cbfe6_76212_510_339_1
Pinterest heeft zo’n 70miljoen gebruikers en staat op plaats nummer drie van de meest populaire social media sites in Amerika na Facebook en LinkedIn volgens TechCrunch.com. Goede plek om te adverteren lijkt mij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s