Van digitaal naar fysiek

 

In 2005 werkten vier Amerikaanse creatieve vrienden Robert, Chris, Haim en Jared aan een concept dat ontstond uit gebrek aan een platform waar ze hun werk konden verkopen. Twee maanden later was hun platform daar: Etsy.com.
Etsy is een digitale marktplaats voor handgemaakte producten, minstens 20 jaar oude vintage spullen en knutselspullen.
Met een gratis aangemaakte account kan je op deze site overal ter wereld spullen kopen, maar je kan ook een eigen winkel openen. Dit is echter niet helemaal gratis. Per item wat 4 maanden geëtaleerd word, moet er $0,20 worden betaald. Als er wat wordt verkocht moet er 3,5% van de verkoopprijs afgestaan worden aan Etsy.
In augustus 2013 had Etsy 30 miljoen leden verspreid over 200 landen. In 9 talen werd de website vertaald, waaronder ook in het Nederlands. En 900 000 bedrijfjes verkopen nu online via Etsy hun spulletjes.
Omdat de inkomsten komen van de verkopers op de site, is het voor Etsy natuurlijk van groot belang om de verkopers op hun site zo veel mogelijk te laten verkopen.
Etsy geeft dan ook allemaal tips aan de verkopers om beter te kunnen verkopen in hun blogs en hulppagina’s. Ook hebben ze de mogelijkheid gemaakt om met elkaar te praten en ervaringen te delen in één van hun communities. Belangrijk vind Etsy namelijk het persoonlijke contact, wat grote bedrijven niet hebben. Een natuurlijk gevolg is misschien dan wel een fysieke marktplaats.
Ondanks dat het bedrijf is begonnen online, opende in december 2012 Etsy zijn eerste Etsy (pop-up) Holiday Shop in Soho, New York. Het idee was dat met workshops en demonstraties Etsy nog meer bezoekers zou genereren. En dat lukte, want in 10 dagen wist het evenement 20 000 mensen te bereiken.
Na New York en Parijs was Nederland in juni 2013 aan de beurt. Op een gedeelte van het festivalterrein van Best Kept Secret in Beekse Bergen was het mogelijk om Etsy fysiek te bezoeken. Hieruit blijkt dat men nog steeds graag persoonlijk contact wilt hebben.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s