We transfer everything

Waarschijnlijk heb je er al gebruik van gemaakt. Deze website is namelijk dé manier om grote bestanden tot 2 GB gratis te versturen.
Het is van Nederlandse bodem en heet Wetransfer.
Sinds 2013 is het zelfs mogelijk om bestanden van Iphone/Ipad te versturen met Wetransfer. Het duurt wel even eer de bestanden zijn toegevoegd aan de lijst. Tip van mij: voeg bestanden toe tot maximaal 10 stuks per keer. 20 bestanden is het maximaal aantal bestanden dat je kan versturen per keer.

Wetransfer werd gestart in 2009 door Nalden, Bas Beerens en Rinke Visser. Presentplus is het bedrijf waar we wetransfer van kennen, goed is te zien dat al hun werk vanuit een passie is ontstaan om alles op het net toegankelijker te maken:

“We believe technology allows people to get more out of their life. We design experiences that allow people to embrace technology.”

Maar hoe verdienen ze nou eigenlijk iets aan een gratis service?
De achtergronden die je ziet tijdens het up- en downloaden veranderen elke 45 seconden, dit zijn de advertenties. Niet die vervelende banners, maar simpel, strak en goed ontworpen fullscreen advertenties. De advertenties moeten eerst goed gekeurd worden door Wetransfer zelf voordat ze online komen. Wetransfer geeft zelf de tips hiervoor.

In een interview met Baaz zegt mede-oprichter Nalden dat het bedrijf al zo succesvol is dat grote bedrijven als Samsung, Canon en Mercedes uit zichzelf aankloppen om advertenties te plaatsen, niemand in het bedrijf hoeft te zoeken naar adverteerders.
Maar ook aan de wat kleinere bedrijfjes kan er verdient worden. Door goede service aan te bieden en veel in het pakket te stoppen voor niet al te veel geld. Is wat je krijgt met het Wetransfer Plus abonnement niet een gek idee om te overwegen als je een creatief beroep uitoefent.
Voor €10,- per maand kan je als bedrijf 10GB per keer versturen en krijg je o.a een opslag van 50 GB waar alle bestanden terug te vinden zijn die je verstuurt hebt. De maximaal 3 verschillende achtergronden die van jezelf zijn, zijn te zien tijdens het downloaden door de klant en kan je voor promotie van je eigen bedrijf gebruiken en linken naar je bijvoorbeeld je eigen website. Op deze manier doe je mensen een plezier en zullen zij inderdaad technologie omarmen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s